Mobilează și echipează corect încăperea celui mic
Te-ai întrebat de ce este bine sa ai o camera separată pentru prichindelul tău? Pătuț nou, saltea nouă, covor nou, perdele noi, balansoar nou, rafturi noi, comodă nouă, – fără îndoială, echiparea unei camere de bebelus inseamna multa munca! Dar chiar trebuie să cumpărăm atat de multe lucruri? Răspunsul la această întrebare va fi personal. Gandeste-te insa la întrebarea …Unde vei depozita toate lucrurile bebelușului? Indiferent de cât de minimalist ai spera să fii, vei fi șocat de cât de multe lucruri poate acumula o persoană micuță. Jucării, cărți, haine, lenjerie de pat și echipamente diverse… toate acestea trebuie să meargă undeva. O camera pentru bebeluș va împiedica ca aceste lucruri să se răspândească în orice altă zonă a casei.
Când decorezi o cameră pentru un bebeluș sau un copil mic, este important să acorzi prioritate siguranței și confortului acestuia. Iată câteva sfaturi de reținut:
- Alege materiale sigure: copiii mici își pun adesea lucruri în gură, așa că este important să selectați materiale care nu sunt toxice și nu conțin substanțe chimice nocive. Căutați produse care îndeplinesc standardele de siguranță, cum ar fi cele cu diverse certificate, acreditari sau marcaje.
- Optează pentru mobilier versatil: Bebelușii și copiii mici cresc rapid, așa că este important să alegi piese de mobilier care să poată fi adaptate nevoilor lor în schimbare. De exemplu, un pătuț de bebe care se poate transforma într-un pat pentru copii mici îți va economisi bani pe termen lung.
- Creează o atmosferă confortabilă: iluminarea slabă, pernele confortabile și un covor moale pot crea un spațiu cald și primitor pentru copil. Luați în considerare adăugarea unui cort teepee, a unor perne sau a unui beanbag pentru un colț confortabil de lectură sau leneveala.
- Încorporează soluții de depozitare: jucăriile, cărțile și hainele pot aglomera rapid
- camera bebelusului
- . Folosirea de rafturi, etajere, coșuri și alte soluții de depozitare pot ajuta la menținerea spațiului organizat și ordonat.
- Pentru și mai mult amuzament, alege mai multe saltele de joacă – acestea pot fi utilizate ca mini canapele, loc pentru sport, joaca in pijamale, cort sau casa de joaca, etc. Salteaua poate fi cadoul Montessori perfect. Va fi folosit ani de zile și va fi darul perfect pentru nou-născuți, sărbători de Crăciun, zilele de naștere ale unui copil de la 1 până la 16 ani.
In plus, o saltea de joaca poate dezvolta abilitățile motorii grosiere, îmbunătăți jocul liber (neorganizat) și abilitățile de rezolvare a problemelor. Apoi poate crește conștientizarea spațială și oferi stimulare vestibulară (pentru a învăța despre echilibru).
- Când vine vorba de selectarea culorilor și temelor pentru cameră, ia în considerare vârsta și genul copilului. Pentru bebeluși, pastelurile și tonurile neutre pot fi liniștitoare, în timp ce copiii mici pot prefera culori și modele mai îndrăznețe. Evitați modelele sau decorațiunile mici, complicate, care ar putea prezenta un pericol de sufocare.
În general, cheia pentru decorarea unei camere de succes pentru un bebeluș sau un copil mic sta în prioritizarea siguranței și a confortului, creând totodată un spațiu care poate fi ușor adaptat nevoilor sale în schimbare. Începe căutarea în magazinul Petite Ale și găsește o sumedenie de articole de mobilă și decor pentru bebelusi si copii mici, acum!