Cum sa alegi un parfum pentru adolescenti

extract de parfum l atelier erin 50 ml unisex inspirat din ombre 1212

Dintre toate criteriile pe care trebuie sa le ei in considerare atunci cand doresti sa alegi un parfum (gusturi, stil, personalitate,etc) varsta iti poate da cateva indicii despre aromele pe care sa le alegeti atunci cand doriti sa cumparati un parfum pentru un barbat sau o femeie

Un parfum trebuie sa evolueze odata cu tine pentru ca el sa aiba un ecou de personalitate.Un parfum il poti adapta in functie de perioada in care te afli in viata.

De ce sa alegi un parfum in funcție de varsta?

Alegerea si adapatarea parfumului tau in functie de varsta iti va permite sa il faci sa evolueze in functie de stilul tau de viata.Mirosul fiecarui tip de piele este unic.

Fiecare piele are propriul sau parfum.Este unic, la fel ca amprentele.

Mirosul pielii tale te identifica, iar mirosul sau specific este rezultatul stilului tau de viața (dieta, medicamentatie, activitatea fizica, activitate sociala etc.)Alegerea parfumului in funcție de varsta este determinata in principal de anumiti factori:

Educație, daca parinții sau bunicii tai te-au introdus devreme in lumea parfumerilor, atunci cu siguranta  vei fi mai conștient de importanta parfumului.

Experiența, unele persoane dezvolta o mosternire olfactiva mai bogata, mai ales daca au calatorit mult sau au facut multe descoperiri in ale parfumurilor și drept urmare, vor fi mai pretențioși in alegerea parfumurilor.

Alegerea unui parfum in adolescenta

In timpul adolescenței, alegerea parfumului va ajuta la definirea imaginii pe care dorește sa o proiecteze persoana in societate.Pentru cei tineri, toate parfumurile usoare cu note acidulate, dulci, fructate (mar, vanilie, fructe roșii, etc), vor fi foarte potrivite pentru ei.

Pentru adolescentele mai discrete, se pot alege parfumuri compuse din acorduri florale si note asortate de citrice.

Pentru tanarul adolescent, puteți alege un parfum care sa se adapteze la schimbarile de gust si aspect , care caracterizeaza aceasta perioada a vietii sale.Mai ales pentru baieți, adolescența este aceea perioada marcata de dorința de a-și afirma masculinitatea.

Pentru a face asta, cel mai bine este sa alegeți parfumuri cu arome lemnoase.

Inainte de varsta de 20 de ani, este indicat sa evitați parfumurile excesiv de virile, care s-ar putea dovedi prea amețitoare pentru aceasta varsta.

Alegerea unui parfum la 20 de ani

La inceputul vieții de adulti, tinerii in varsta de douazeci de ani sunt adesea caracterizați de ambiția și dorința lor de a trai viața la maximum, de a se distra.

Alegerea unui parfum la varsta de 20 de ani poate marca acest punct de cotitura catre o viața adulta mai independenta.Avand in vedere aceste aspecte, esențele fructate, florale sunt ideale pentru femeile tinere.

Spre exemplu aromele de primavera( iasomia proaspata , trandafirul sau crinul) marcheaza aceasta etapa a vieții lor.

Pentru o nota de vitalitate/tonicitate, sunt foarte potrivite aromele cu note de varf citrice(lamaie, mandarina ori bergamota).

Unor tinere le-ar putea placea de asemenea, notele carismatice, aromele chypre sau orientale.

Alții pot fi atrași de parfumuri de epoca, clasice.La varsta de 20 de ani, tanarul este marcat de o anumita nepasare, dezinteres dar și de un puternic sentiment de libertate, energie continua.

Iar parfumurile cu note verzi, compuse din menta, busuioc sau anason, reflecta acest dinamism.Alegerea parfumului la 20 de ani poate evolua in functie de persoana, aspiratiile si gusturile acesteia.

Aceasta perioada de auto-cautare va fi deosebit de propice pentrua  testa diferite  parfumuri și a identifica pe cel care se potriveste cel mai bine cu personalitatea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *