Decizie a Curtii de Apel Bucuresti in cazul Euroins

curtea de apel bucuresti

Euroins a contastat in instanta decizia ASF de retragere a autorizatiei de functionare iar Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat pe aceasta speta.

curtea de apel bucuresti

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a hotarat, in data de 17 martie 2023, sa retraga autorizatia de functionare a Societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A., urmare a existentei unor indicii cu privire la starea de insolventa a societatii.

Ulterior, ca urmare a acestei masuri, pentru a evida un nou val de scumpiri ale politelor RCA, Guvernul Romaniei adecis plafonarea preturilor RCA pentru o perioada de 6 luni de zile.

Astfel, de la inceputul lunii aprilie, toti soferii beneficiaza de RCA plafonat care nu poate fi mai scump decat pretul inregistrat de asigurator la data de 28 februarie 2023.

Cum era de asteptat, Euroins a contestat in instanta decizia de retragere a autorizatiei de functionare iar in data de 28 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat pe aceasta speta.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este urmatoarea: “Instanta respinge, ca neintemeiata, cererea Societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizatiei de functionare a societatii, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia”.

Prin hotararea pronuntata de catre Curtea de Apel Bucuresti, instanta confirma legalitatea si temeinicia masurilor luate de A.S.F. prin decizia contestata.

Asiguratii Euroins trebuie sa stie ca politele lor sunta valabile pana cu 90 de zile dupa pronuntarea deciziei de incepere a procedurii falimentului, data care nu poate fi estimata deocamdata.

Cei care doresc au posibilitatea sa denunte politele Euroins si in paralel sa-si incheie o alta asigurare la o alta societate. Odata cu aprobarea proiectului de incghetare a preturilor RCA, sansele ca acestia sa gaseasca o asigurare ieftina sunt destul de mari, mai ales daca opteaza sa incheie RCA online.

Procedura de denuntare este una destul de simpla iar solicitarea restituirii diferentei de prima se face la Fondul de Garantare al Asiguratilor (FGA) care va onora cererile in ordinea primirii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *