Inlocuirea gresiei vechi pentru un aspect nou in bucatarie: 3 solutii de placare

Aspectul bucatariei este important atunci cand vorbim despre amenajarea si designul unei locuinte. Dincolo de functionalitate si solutii de depozitare, atunci cand ne gandim la o bucatarie ne imaginam un spatiu estetic, organizat si curat. Un spatiu care invita la socializare dar si unul util in care sa ne putem prepara mancarea.

Cel mai adesea, pentru amenajarea bucatariei s-a folosit combinatia de gresie si faianta. Este de inteles de ce aceste materiale au fost preferate, mai ales pentru faptul ca se pot combina diverse stiluri si modele de placi pentru a obtine o anumita estetica. Un aspect practic este, desigur, usurinta cu care acestea se pot intretine si curata.

Pe de alta parte, odata cu dezvoltarea de noi concepte de planificare a spatiului, bucataria a devenit destul de rapid un punct de interes al locuintei. Astfel, in zilele noastre, bucataria nu mai este doar o camera izolata ci un spatiu de intalnire in care alegem sa ne petrecem timpul.

Trebuie sa recunoastem ca piata de materiale de constructii s-a extins considerabil, lucru ce ne permite sa ne aventuram in alegerile de design si sa introducem incetul cu incetul, in locuinta noastra, materiale si elemente noi. Este mai simplu ca niciodata sa inlocuim aspectul vechi si banal al gresiei cu alte solutii de placare, la fel de usor de intretinut dar de o valoare estetica net superioara.

Iata care ar fi trei optiuni pe care le propunem pentru inlocuirea placarii cu gresie pentru amenajarea unei bucatarii frumoase si functionale:

Placi decorative din piatra naturala

Acest tip de solutie de placare a peretilor din bucatarie ii confera acesteia in primul rand un aspect elevat, elegant si armonios. Piatra naturala se potriveste de minune cu celelalte elemente din designul unei bucatarii cum sunt lemnul si metalul. Dintre optiunile de placi decorative din piatra naturala cele care care ne-au atras atentia in mod deosebit sunt cele din ardezie flexibila. Placile din ardezie flexibila sunt disponibile in diverse modele si nuante, au o durabilitate ridicata si se potrivesc oricarui stil de bucatarie. Totodata sa nu uitam de rezistenta inalta la umiditate si caldura pe care aceste pietre le au in mod natural.

Sticla decorativa

Daca iti doresti un aspect mai modern si eventual o culoare mai stridenta cand vine vorba de placarea peretilor din bucatarie, atunci, iti recomandam sa alegi sticla securizata decorativa. Aspectul acestui tip de placaj este unul unitar si elegant. Disponibila intr-o multitudine de culori, daca iti doresti un aer modern si minimalist in bucataria ta, atunci, te poti orienta oricand inspre acest tip de placare.

Tapetul decorativ

Probabil una dintre cele mai la indemana solutii pentru amenajarile pe termen scurt si nu numai este aplicarea de tapet decorativ. Atentie insa, pentru spatiile inchise, fara ventilatie si predispuse la umezeala se recomanda folosirea ca solutie de placare a unui tapet decorativ din vinil. Tapetul este versatil, disponibil in diverse nuante, modele si culori. Se aplica relativ usor si poate schimba destul de repede aspectul unui perete.

Acum ca ti-am prezentat cateva solutii pentru a scapa de gresia din bucatarie, tu ce solutie de placare moderna alegi? Te asiguram ca oricare ar fi alegerea ta vei obtine o bucatarie frumoasa si cu un aspect estetic elevat. Speram ca ti-am fost de folos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *