De ce să alegi augmentarea mamară cu implant siliconic

1486914259 wp6580512d873b22.36113999

În prezent augmentarea mamară reprezintă un subiect de mare interes, având la bază diverse tehnici și abordări. Printre acestea, augmentarea mamară cu implanturi de silicon și augmentarea cu grăsime proprie sunt două dintre cele mai discutate metode.

Fiecare procedură are avantajele și limitările sale, iar alegerea între ele depinde de mai mulți factori, inclusiv de obiectivele estetice și de condițiile fizice ale fiecărei paciente. În acest articol, ne vom concentra asupra motivelor pentru care multe femei consideră augmentarea mamară cu implanturi o opțiune preferabilă în comparație cu utilizarea grăsimii proprii, explorând avantajele pe care le oferă această metodă din punct de vedere estetic și medical.

Augmentare mamară cu implant de silicon 

Augmentarea mamară cu implant este una dintre cele mai populare și realizate proceduri în chirurgia estetică. Acest tip de intervenție oferă posibilitatea de a îmbunătăți estetic forma și mărimea sânilor, folosind implanturi mamare umplute cu gel de silicon.

Procedura de augmentare mamară cu implanturi de silicon începe cu alegerea tipului și dimensiunii implantului, în funcție de dorințele și anatomia fiecărei paciente. Intervenția se efectuează sub anestezie generală, iar chirurgul efectuează incizii, de obicei, sub sân, în jurul areolei sau în axilă pentru a minimiza vizibilitatea cicatricilor. Prin aceste incizii, implanturile sunt inserate fie sub țesutul mamar, fie sub mușchiul pectoral. Alegerea locației depinde de mai mulți factori, inclusiv de cantitatea de țesut mamar existent și de preferințele pacientei.

Implanturile de silicon sunt apreciate pentru aspectul și senzația naturală pe care le oferă. Ele sunt, în general, mai moi și au o consistență care imită mai bine țesutul mamar natural, comparativ cu alte tipuri de implanturi. De asemenea, implanturile de silicon tind să aibă un risc mai mic de pliere sau ondulare și sunt considerate o opțiune durabilă pentru augmentarea mamară.

Augmentare mamară cu grăsime proprie

Augmentarea mamară cu grăsime proprie, cunoscută și sub denumirea de ipofilling, este o alternativă la utilizarea implanturilor mamare pentru mărirea și modelarea sânilor. Această procedură implică prelevarea de grăsime din alte zone ale corpului prin liposucție și injectarea acesteia în sâni.

Procedura începe cu identificarea zonelor donatoare de grăsime, de obicei abdomenul, coapsele sau zona lombară. Grăsimea este apoi extrasă prin liposucție, purificată și pregătită pentru injectare. În următoarea etapă, grăsimea procesată este injectată cu atenție în sâni pentru a crește volumul și pentru a îmbunătăți conturul.

Unul dintre principalele avantaje ale acestei metode este faptul că utilizează țesutul natural al pacientei, ceea ce reduce riscul de reacții alergice sau respingere. De asemenea, rezultatul este, de obicei, foarte natural atât la vedere, cât și la atingere. În plus, procedura are avantajul de a îmbunătăți două zone ale corpului simultan – zona donatoare, de unde se extrage grăsimea, și sânii.

Avantajele augmentării mamare cu implant siliconic

Alegerea între augmentarea mamară cu implanturi și augmentarea cu grăsime proprie depinde de mai mulți factori, inclusiv de obiectivele estetice ale pacientei, de anatomia acesteia și de rezultatele dorite. Iată câteva motive pentru care augmentarea cu implanturi poate fi preferată augmentării cu grăsime proprie:

– Volum și formă controlate: Implanturile mamare permit un control mai precis asupra mărimii și formei sânilor. De asemenea, oferă o varietate mai mare de opțiuni în ceea ce privește dimensiunea și forma, permițând pacientelor să atingă rezultate specifice și personalizate.

– Rezultate predictibile și durabile: Implanturile oferă rezultate mai predictibile și durabile în timp. În timp ce o parte din grăsimea injectată în sâni se poate resorbi, implanturile mențin același volum și formă pe o perioadă îndelungată.

– Rezultate vizibile imediat: Augmentarea cu implanturi oferă o schimbare imediat vizibilă și dramatică în mărimea sânilor, în timp ce rezultatele augmentării cu grăsime proprie pot fi mai subtile și necesită timp pentru a se stabiliza.

– Opțiune pentru paciente slabe: Pentru femeile care nu au suficientă grăsime corporală pentru a fi prelevată și transferată în sâni, implanturile mamare reprezintă o soluție viabilă.

– Lipsa resorbției: Spre deosebire de grăsimea proprie, care poate fi resorbită de organism într-o anumită măsură, implanturile mamare nu se resorb și își păstrează dimensiunea și forma pe termen lung.

– Lifting vizual: Implanturile pot oferi un lifting vizual mai evident pentru sânii lăsați sau asimetrici, lucru care poate fi mai greu de realizat prin augmentarea cu grăsime proprie.

Prin urmare, atunci când luați în considerare augmentarea mamară, este esențial să fiți bine informate și să luați o decizie bazată pe consilierea unui specialist. Pentru a explora toate opțiunile disponibile și pentru a primi sfaturi personalizate, vă încurajăm să consultați un chirurg plastician experimentat, precum Dr. Radu Panțuru. Vizitând drpanturu.ro, veți găsi informații valoroase și puteți programa o consultație pentru a discuta despre cea mai bună abordare pentru necesitățile și obiectivele dumneavoastră estetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *